Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je isplatu od po 40 eura uskrsnica umirovljenicima koji imaju prebivalište na području grada, pojasnivši kako je riječ o projektu „Grad koji brine“ u okviru kojega se uoči Uskrsa umirovljenicima isplaćuje jednokratna naknada.

“Cilj nam je pomoći umirovljenicima s niskim mirovinama da lakše prebrode mjesece kada izlazimo iz zimskog perioda i kada su im, radi troškova grijanja i blagdana kućni budžeti dodatno opterećeni. Naknada, u iznosu od po 40 eura, ove godine biti će isplaćena za ukupno 4.698 umirovljenika s područja Vukovara“, poručio je Penava u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Rečeno je kako je ove godine cenzus podignut s 400 na 500 eura te će stoga veći broj umirovljenika imati pravo na isplatu naknade.

„Vukovar je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj gdje je cenzus 500 eura. Radi povećanog cenzusa s ovom mjerom obuhvaćeno je 58 posto vukovarskih umirovljenika“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

Uz isplatu naknade umirovljenicima najavljeno je kako će uskrsnica biti isplaćena i za korisnike troškova stanovanja i pučke kuhinje koji će dobiti i prigodne poklon pakete.