Ovogodišnji Advent u Varaždinu prilagođen epidemiološkim mjerama

16. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Ovogodišnji Advent u Varaždinu prilagođen epidemiološkim mjerama

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL


Program ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu bit će prilagođen epidemiološkim mjerama, a sastojat će se od uređenja grada, ugostiteljske ponude i mini klizališta, a sve će nadzirati covid redari, istaknuli su u ponedjeljak organizatori.

Direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth rekla je na konferenciji za medije u dvorištu Gradske vijećnice, da ovogodišnji Advent neće biti kakav se pamti, već je prilagođen epidemiološkim mjerama.

„Uredit ćemo povijesnu gradsku jezgru, bit će u božićnom raspoloženju, blagdanskom duhu, tako da građani, kada budu prošetali po gradu, mogu osjetiti barem dašak božićne atmosfere”, rekla je Toth.

Ugostiteljska ponuda, u smanjenom i prilagođenom obliku, bit će na Trgu kralja Tomislava i na Trgu Miljenka Stančića, a ugostitelji će se morati strogo pridržavati epidemioloških mjera.

„Imat ćemo i covid redare. Grad će dodatno, ako bude potrebno, mobilizirati ili angažirati civilnu zaštitu tako da će se doista strogo paziti na poštivanje mjera”, istaknula je Toth.

Izlagački prostor s prigodnom božićnom prodajom bit će u Gajevoj ulici, dok će na Trgu slobode izlagati varaždinski obrtnici.

„Nikakvog glazbenog, zabavnog ili bilo kakvog drugog programa koji bi poticao ljude na veći dolazak i veća okupljanja neće biti”, rekla je direktorica Turističke zajednice i pozvala sve posjetitelje da se ponašaju odgovorno kako bi blagdanski period „mogli provesti koliko-toliko dostojanstveno”.

Zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica rekla je da su „uzeli samu srž Adventa“ te odlučili pripremiti dio programa. Mini klizalište ove će godine iznimno biti na Kapucinskom trgu umjesto kod Starog grada.

„Situacija u Varaždinu nije dobra, međutim život nikako ne smije stati i mislimo da je najvažnije zbog djece da napravimo klizalište”, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin, dodao je da će klizalište biti od 700 kvadrata, a poštivat će se sve epidemiološke mjere.

„Klizalište će početi raditi najkasnije 4. prosinca i trajat će do 10. siječnja iduće godine. Ulaz će biti dozvoljen samo na jednom mjestu i strogo će se kontrolirati broj klizača”, pojasnio je Ciglar te dodao da će za najmlađe biti organizirana škola klizanja, uz poštivanje svih mjera.

Zamjenik gradonačelnika i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Zlatan Avar rekao je da će se na svim prostorima strogo kontrolirati broj ljudi.

„Na onim dijelovima gdje će biti kućice neće se moći okupljati veći broj ljudi, ako će se okupljati bit će zamoljeni da se raziđu, odnosno da se drže propisanih mjera koje ćemo dodatno definirati”, kazao je Avar naglasivši da će redari sve nadzirati.

Govoreći o dočeku Nove godine, istaknuo je da je upitan, s obzirom na ovakvu situaciju, kao i tradicionalna novogodišnja utka.

(Hina)

Facebook Comments