Ove subote održava se VUMfest; festival urbane kulture mladih s 18-godišnjom tradicijom

1. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Ove subote održava se VUMfest; festival urbane kulture mladih s 18-godišnjom tradicijom


Vrbovečka udruga mladih (VUM) od 2002. godine u kontinuitetu organizira VUMfest, festival urbane kulture mladih svake godine u srpnju.

Na ovogodišnjem VUMfestu 4. srpnja kao središnje događanje planira se održavanje koncerta uglavnom lokalnih bendova ove godine, kao poticaj razvijanja mladih autorskih bendova i motivacija mladoj populaciji na bavljenje glazbom i autorskim radom.

Tako će u jednoj festivalskoj večeri nastupiti 5 izvođača s područja Vrbovca i Zagreba. Ove godine se festival vraća svojim korijenima, odnosno nastupu lokalnih i manje afirmiranih izvođača, a večer će začiniti jedan mladi zagrebački oktet naziva DemeNtronomes.

Od domaćih snaga nastupiti će vrbovečki bendovi: Horda, Crossroads (koji slave 15 godina postojanja ove godine) i Električni Hlapci. A za after je zadužen DJ Woodoo Ray, mladi DJ iz Vrbovca također autorske i nezavisne scene.

Nastupi su planirani na otvorenom prostoru ispred AKC ‘Garaže’ (vanjski stage) koji u dvorišnom prostoru ima kapacitete za otprilike 1000 posjetitelja, ove godine naravno je ta brojka puno manja s obzirom na pridržavanje uputa HZJZ i protuepidemijskih mjera

VUMfest nudi, kao i svake godine dosada, bogat kulturno rekreativni dnevni program. U 17 sati će se održati radionica “Stvaranje iz zemlje” 2. dio – pečenje gline pod vodstvom Petra Popijača, akademskog kipara. Radi se nastavku već provedene radionice oblikovanja predmeta i figura od gline, a na VUMfestu će se prikazati postupak pečenja nastalih radova od gline na otvorenom ložištu, kako se to nekada radilo. Bez obzira na predznanje zainteresirani sudionici i promatrači su pozvani upoznati se s procesom oblikovanja predmeta od gline i njihovom transformacijom u keramiku.

Posjetitelji će imati priliku pogledati izložbu Zorana Jambrešića, mladog umjetnika iz Dubrave. Radi se o izložbi pod nazivom “Snivanje”, biti će to ulja na platnu, a izložba će biti na otvorenom ispred ‘Garaža’. Radi se o seriji od desetak slika, odnosno snova, a najveći san je 2,5 x 5 metara pod nazivom “Zlatno Doba”.

Ostala ulja na platnu su oko metar i pol. Ovime udruga mladih podupire mlade umjetnike na njihovom umjetničkom putu, ali i obogaćuje sadržaj i promiče kulturu u gradu Vrbovcu i Zagrebačkoj županiji. Otvorenje izložbe planirano je u 19 sati.

Od 18 sati će se održati bubnjarska radionica pod vodstvom člana VUM-a, Danijela Horvata. Radionica će uključivati teorijski dio uz pokazne i praktične vježbe na setu aktustičnih bubnjeva.

Paralelno s radionicom bubnjanja od 19:30 sati će se održati turnir u stolnom tenisu, na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani.

Članovi udruge također će tradicionalno kuhati grah i gulaš te ga besplatno dijeliti posjetiteljima i sudionicima.

Nadalje, zainteresirani posjetitelji će moći besplatno kampirati na dvorišnom prostoru udruge, te boravkom u gradu Vrbovcu upoznati sve njegove ljepote.

Ulaz na VUMfest 2020 će biti besplatan. Dnevni program počinje od 17 sati, dok večernji kreće u 21 sat.

Facebook Comments