Otvoren je obnovljeni Dječji odjel đurđevačke Knjižnice i predstavljen program „Bebe u knjižnici“

24. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Otvoren je obnovljeni Dječji odjel đurđevačke Knjižnice i predstavljen program „Bebe u knjižnici“


U Noći knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac otvoren je obnovljeni Dječji odjel. Ideja o obnavljanju dječjeg kutka realizirana je uz pomoć Grada Đurđevca, Osnivača knjižnice i gradonačelnika Hrvoja Jančija koji je i prisustvovao otvorenju.

Ovaj prostor namijenjen je djeci vrtićke i predškolske dobi. Kupljene su nove antialergijske podloge na kojima već u svojoj bezbrižnoj igri uživaju mnogobrojna djeca. Također, odjel je opremljen i novim funkcionalnim i didaktičkim igračkama, novim stolovima i stolicama.

Na otvorenju odjela predstavljen je i novi program „Bebe u knjižnici“ gdje će roditelji u zajedničkom druženju s mnogobrojnim gostima stručnjacima iz različitih područja – pedagogije, psihologije, logopedije, medicine moći čuti mnoga zanimljiva i stručna predavanja o temama za koja pokažu interes. Predavanja će se odvijati jednom mjesečno.

Prvo predavanje će biti već 15. svibnja pod nazivom „Bebe vole papati“ kada će predavačice pripremiti i tri recepta iz istoimene knjige i održati predavanje početku dohrane (kada započeti s dohranom, koje namirnice i kojim redoslijedom uvoditi, kada uvoditi alergene namirnice i mlijeka životinjskog podrijetla, koje su najnovije preporuke pedijatara po pitanju pehrane.

prigorski.hr

Facebook Comments