Zaposlenici SDP-a osnovali su sindikalnu podružnicu radi zaštite radničkih prava 50-ak zaposlenih u toj stranci, neslužbeno je potvrdio Hini i jedan od zaposlenika uključenih u osnivanje sindikalne podružnice.

Na osnivanje podružnice odlučili su se zbog najavljene sistematizacije u stranci, mogućeg rezanja plaća, ali i otpuštanja zaposlenih u stranci kojoj su proračunska sredstva prepolovljena nakon što su im stranačke proračune osiromašli izbori u 2015. i 2016. godini.

Sredstva su značajno smanjena jer stranka ima puno manje zastupnika u Saboru nego u prošlom sazivu, rekao je Hini jedan od članova nove podružnice.

Ističe i da su zaposIenici iz medija doznali da se planira sistematizacija. Iako još još ne znaju hoće li biti otkaza i smanjivanja plaće, žele sudjelovati ravnopravno s poslodavcem u razgovoru o zaštiti radnička prava.

S tom namjerom u utorak su zatražili sastanak s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem.

Sindikalna podružnica za sada okuplja oko 10 posto zaposlenih u SDP-u koji očekuju da će im se i ostali kolege priključiti nakon planiranog sastanka s predsjendikom stranke.

Sindikalna podružnica SDP-a postala je dio Novog sindikata, koji vodi Mario Iveković.

(Hina)

fah