U prostorima Obrtničke škole Koprivnica, u petak će se od 9 do 13 sati održati zajednička prezentacija deficitarnih obrtničkih zanimanja srednjih strukovnih škola Koprivničko-križevačke županije, a ujedno i Dan otvorenih vrata Obrtničke škole Koprivnica.

Strukovna škola Đurđevac, Obrtnička škola Koprivnica i Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci sudjelovat će u zajedničkoj prezentaciji deficitarnih obrtničkih zanimanja zajedno s nositeljem projekta Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i partnerima Obrtničkim učilištem Pouka i PORA-om Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije.

Prezentacija je organizirana u okviru projekta „Želim biti majstor“, čija vrijednost je 696.846,75 kuna, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100 posto iznosu iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Vrijeme provedbe projekta je 18 mjeseci.

Kako je svrha navedenog projekta povećati motivaciju učenika za upis u deficitarna zanimanja i doprinijeti razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju, učenici i nastavnici svih strukovnih škola će prisutnima prezentirati deficitarna zanimanja koja je moguće upisati u pojedinoj školi.

Osim prezentacije zanimanja, svi zainteresirani će moći dobiti informacije o načinima i uvjetima upisa u pojedina zanimanja, njihovim prednostima te mogućnostima kasnijeg zapošljavanja i trajnog usavršavanja. Nakon informiranja učenika i učitelja, organiziran je obilazak Obrtničke škole Koprivnica u trajanju od 30 minuta, gdje će učenici imati mogućnost posjetiti svaki praktikum koji se nalazi u školi, okušati se u pojedinim zanimanjima te postavljati pitanja nastavnicima i učenicima srednjih škola.

– Shvaćajući važnost i nužnost što bržeg zapošljavanja mladih ljudi nakon završenog programa srednjoškolskog obrazovanja i usklađenosti s tržištem rada, u cilju nam je potaknuti učenike na upis u deficitarna obrtnička zanimanja i sudjelovanje u cjeloživotnom obrazovanju čime je moguće ostvariti perspektivnu budućnost u odabranom zanimanju – napomenuli su u Županiji.

prigorski.hr