Nezavisna lista Dušan Đule u nedjelju je na prijevremenim lokalnim izborima za novo Općinsko vijeće Otoka u Splitsko-dalmatinskoj županiji, osvojila osam od ukupno 15 vijećničkih mandata, doznaje se večeras u Općinskom izbornom povjerenstvu.

Kandidacijska lista HDZ-a osvojila je pet vijećničkih mandata, a lista HSP 1861. – dva vijećnička mandata, dok Nezavisna lista Ante Norca nije osvojila niti jedan vijećnički mandat jer nije prešla izborni prag, rekli su Hini u Općinskom izbornom povjerenstvu.

Prema podacima Općinskog izbornog povjerenstava, od ukupno upisanih 4.651 građana s pravom glasa, na izbore na pet glasačkih mjesta je izišlo njih 46,81 posto. Nevažećih je bilo 35 glasačkih listića.
Nezavisna lista Dušana Đule dobila je povjerenje 1.066 glasača, dok je za listu HDZ-a glasovalo 705 birača a za listu HSP 1861. glasovalo je 297 birača.

Nezavisna lista Ante Norca dobila je 77 glasova, što joj nije bilo dovoljno za osvajanje vijećničkog mandata u Općinskom vijeću Otoka, objasnili su u Općinskom izbornom povjerenstvu.
Općinsko vijeće Otoka, koje ima 15 članova, raspušteno je jer u zakonskom roku nije donijelo općinski proračun za ovu godinu.

Prijevremeni izbori prvobitno su bili najavljeni za travanj, ali su zbog pandemije koronavirusa odgođeni za 12. srpnja.