[FOTO] Okrugli stol „Budućnost u Hrvatskoj“ i izložba Večernjeg lista na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

24. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Okrugli stol „Budućnost u Hrvatskoj“ i izložba Večernjeg lista na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

Igor Kralj/PIXSELL


U Sveučilišnom centru Koprivnica jučer je održan okrugli stol „Budućnost u Hrvatskoj“, organiziran u suradnji Sveučilišta Sjever, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika. Okrugli je stol dio je aktivnosti koje Večernji list i Poslovni dnevnik provode u sklopu velike nacionalne akcije „Hrvatska pamet Hrvatskoj“.

Cilj je progovoriti o važnosti zadržavanja mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj. Rasprava o ovoj gorućoj temi okupila je predstavnike poslovne, akademske i političke javnosti pa su tako u okruglom stolu sudjelovali ministar turizma Gari Cappelli, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever doc. dr. sc. Gordana Tkalec, v. d. pročelnika Odsjeka za novinarstvo doc. dr. sc. Željko Krušelj, direktor tvrtke Hangar 18 Mario Kralj i glavna urednica Bjelovarskog lista Slavica Trgovac Martan, a moderatorica je bila pomoćnica glavnog urednika Poslovnog dnevnika Ana Abrahmsberg.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako smatra da se trend tijekom posljednjih nekoliko godina promijenio te da mladi sve više imaju želju vratiti se u Hrvatsku.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren opisao je pozitivnu sliku istaknuvši kako je Koprivničko-križevačka županija gospodarski stabilna, što daje nadu mladima za ostanak.

– Naša se snaga temelji na gospodarskim subjektima poput Podravke koja je generator rasta i razvoja te za sobom vuče cijelo gospodarstvo. U našoj je županiji je tri tisuće gospodarskih subjekata i 36.000 zaposlenih, imamo više od 12,5 milijardi kuna u prihodu gospodarstva, a na našem su se području razvile etablirane tvrtke poput Hangara 18 i Rasca koje djeluju i internacionalno – kazao je.

Nakon okruglog stola organizirana je interaktivna tribina na kojoj je predstavljen studentski natječaj u pisanju projekata, kojim Večernji list grupa nagrađuje izvrsnost hrvatskih studenata. Održano je i predavanje „Kako ostvariti uspješan biznis u Hrvatskoj“, a naposljetku je otvorena i velika slavljenička izložba u povodu jubilarne obljetnice Večernjeg lista „Zajedno smo 60 godina“ koja atraktivnim multimedijskim sadržajem prikazuje bogatu šezdesetogodišnju povijest Večernjeg lista. Izložba se do 26. travnja može pogledati na prvom katu u Sveučilišnom centru Koprivnica svakim radnim danom od 8 do 20 sati.

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

prigorski.hr

Facebook Comments