U spomen na život u prekodravskom naselju Bukevju, koje je zbog učestalih poplava kroz godine iseljavano, svake godine se održava sveta misa zadnje nedjelje u kolovozu.

Ove godine je obilježena 50. obljetnica zadnjeg odlaska iz sela, što je naglasio fra Zdravko Tuba župnik iz Molvi, koji je predvodio koncelebriranu svetu misu u kapeli blaženog Alojzija Stepinca, uz župnika iz Novog Virja Damira Slamek, prijašnjeg župnika Krunoslava Milovca, koji je sada župnik u Maruševcu i župnika iz Gole Branka Sajkovića.

20220828_123632

Euharistijsko slavlje je liturgijskim pjevanjem uveličao župni zbor iz Novog Virja pod vodstvom Katice Ištvan. Svetoj misi je prisustvovala Verica Rupčić, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, kao predstavnica Koprivničko-križevačke županije.

20220828_123549

Uz načelnike općine Gola Stjepana Milinkovića i Novoga Virja Mirka Remetovića te predsjednice Općinskog vijeća Katarine Kozarić Šabarić, koji su zajedno i u suradnji sa župama organizirali tradicionalno prošćenje, misi su prisustvovali načelnik općine Virje Mirko Perok te predstavnici Hrvatskih šuma Mirko Kovačev, Marina Juratović i Branko Sobota.

20220828_142320

U opuštenom ozračju zajedništva u okruženju prekrasne prirode bila je to prilika da se ljudi koji su tamo živjeli i njihovi potomci prisjete uspomena iz perioda prije raseljavanja te da se druže u okupljanju na mjestima gdje su bili njihovi domovi.