U Splitu je održana komemoracija i posljednji ispraćaj na groblju Lovrinac Petra Nadoveze, legendarnog nogometaša, a potom i trenera splitskog Hajduka.

Komemoracija je održana u kinodvorani poljudskog stadiona. Uz brojne uzvanike prisutni su bili i Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić te Stipe Pletikosa, tehnički direktor seniorske i U-21 reprezentacije.

Od Nadoveze su se oprostili i legendarni igrači Hajduka, od Ivice Šurjaka, Zlatka Vujovića i Zorana Vulića do Gorana Vučevića i Slavena Bilića, a prisutni su bili i sadašnji igrač splitske momčadi koje je vodio trener Ivan Leko. Komemoraciji je prisutan bio i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Petar Nadoveza preminuo je u u 81. godini. Rođen je u Šibeniku 9. travnja 1942. godine, a uz bogatu igračku karijeru, istaknuo se i kao trener, sportski direktor i voditelj Hajdukove nogometne škole. Za svoj dugogodišnji rad u nogometu nagrađen je priznanjima poput Trofeja podmlatka HNS-a, Zlatne kapetanske trake Hajduka i Trofeja Splitskog saveza športova Fabjan Kaliterna.

Igrao je na poziciji napadača, a Hajdukove je boje branio nakon što je igrao za Šibenik, od 1963. do 1973. godine, kada je otišao u Belgiju, u redove Lokerena. U dresu splitskog Hajduka odigrao je 460 utakmica i postigao čak 296 pogodaka, osvojivši pritom i naslov državnog prvaka te dva domaća Kupa. U dva navrata je bio najbolji strijelac jugoslavenskog prvenstva. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je jednu utakmicu.

Osim Hajduka kao trener je vodio i Šibenik, reprezentaciju Gabona, tuniški Bizert te nekolicinu slovenskih klubova, a posebno vrijedi istaknuti Hajdukovo polufinale Kupa UEFA-e u sezoni 1983./1984. U samostalnoj Hrvatskoj s Hajdukom je osvojio Kup 2000. godine te sudjelovao u osvajanju prvenstva 2004. godine.