Održana druga konferencija za novinare o projektu “Uključi se!”

16. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Održana druga konferencija za novinare o projektu “Uključi se!”


U Čazmi je danas održana druga konferencija za novinare o tijeku provedbe projekta “Uključi se”. Grad Čazma je 17. kolovoza 2017. prijavio projekt na natječaj Ministarstva rada i mirovinskog sustava u okviru programa – ZAŽELI – Programa zapošljavanja žena, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Grad Čazma, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Čazma, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Bjelovar i Hrvatskim crvenim križem – Gradsko društvo Čazma. Izradila ga je Razvojna agencija Čazma. Gradu Čazmi je za ovaj projekt dodijeljeno 2,5 milijuna kuna.

U svibnju prošle godine, zaposleno je 15 žena koje će dvije godine brinuti o 70-ak starijih i nemoćnih osoba. Dio žena iz projekta će se educirati za deficitarna zanimanja te će im se na taj način pružiti dodatna znanja, povećati kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada.

– Kroz ovih godinu dana smo prije svega omogućili posao za 15 žena i ono što je možda još važnije da je ovim programom obuhvaćeno više od sedamdeset korisnika. Na obostrano zadovoljstvo korisnika i onih koji rade, vjerujem da je misija odrađena. Do mene dolaze samo pozitivne reakcije i ovo je samo jedan u nizu projekata koji u Čazmi provodimo – rekao je gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak

Gradu Čazmi ovo nije jedini europski projekt, u tijeku je nekoliko projekata kroz koje se skrbi o najstarijima, mladima, djeci, odnosno o svim kategorijama društva. Za starije sugrađane pripremljen je još jedan projekt koji se upravo ocjenjuje, a radi se o organiziranim aktivnostima za starije građane i dodatnom opremanju novouređenog doma umirovljenika.

– Taj projekt je vrijedan 1,5 milijuna kuna, iako smatram da nije uvijek samo novac bitan već vrijednost koju će donijeti. U ovom slučaju to će biti povećanje usluga za naše najstarije stanovnike, a time i značajno podizanje kvalitete života naših najstarijih sugrađana – smatra gradonačelnik.

prigorski.hr

Facebook Comments