Šampion 54. Sajma i izložbe zagorskih vina u Bedekovčini je Vinarija Bodren s predikatnim vinom, ledeni rajnski rizling berbe 2015. godine. Predsjednica Zagorskog vinarskog društva Jasminka Šaško rekla je da su na ocjenjivanje pristigla 102 uzorka, a dodijeljeno je 28 zlatnih medalja, od čega su tri velike zlatne medalje.

“Kvaliteta vina u Zagorju je svake godine sve bolja unatoč činjenici da godine nisu baš dobre za vinogradare, zbog mraza, tuče i ostalih vremenskih nepogoda”, rekla je Šaško.

Bedekovčina 1 sajam vina 1. 7. 22.( e- mail 13. 7. 22. Frljužec).odt

„Naši vinari pozicionirali su Krapinsko – zagorsku županiju visoko na karti ne samo Hrvatske, već i Europe, a to dokazuje niz zlatnih, srebrnih i brončanih medalja sa svjetskih i europskih izložbi vina. Ono što je nama kao Županiji i Turističkoj zajednici iznimno važno je da nakon što smo završili europski ciklus zaštite zagorskog purana, mlinaca, štrukli i bagremovog meda, krenemo u zaštitu naših autohtonih sorti na europskoj razini. Tako će posjetitelji imati privilegij probati kompletan gastro-eno meni koji ima europsku zaštitu a to nema niti jedna regija u Europi“, rekao je župan Kolar.

Bedekovčina 3 sajam vina 1. 7. 22.( e- mail 13. 7. 22. Frljužec).odt

„Mi Zagorci možemo biti ponosni na ovu manifestaciju na kojoj se vinari i vinarke okupljaju više od pola stoljeća i gdje se mogu pohvaliti svojim rezultatima. U vremenu pred nama moramo više raditi na afirmaciji autohtonih sorti vinove loze. Autohtone sorte uz naše autohtone gastronomske proizvode mogu biti okosnica naše turističke ponude“, istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek.

Bedekovčina 4 sajam vina 1. 7. 22.( e- mail 13. 7. 22. Frljužec).odt

„Manifestaciju smo proširili Štruklijadom i festivalom Igrajte nam mužikaši tako da svatko tko dođe u Bedekovčinu može pronaći nešto za sebe“, kazao je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

Najstariju vinsku manifestaciju u Zagorju otvorio je prošlogodišnji pobjednik vinar Zvonko Sever iz Klanjca, a pozdravne riječi vinarima i gostima uputio je i  saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić.