Odbojkašice Mladosti u srijedu u Kamniku igraju uzvratnu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvakinja i najavljuju kako idu po pobjedu bez kalkuliranja.

Calcit Kamnik su prvakinje Slovenije i lanjske finalistice MEVZA lige, a i ove su sezone s velikim ambicijama startale u novu sezonu, sa željom da se domognu grupne faze prestižne Lige prvakinja.  Međutim, zaustavljene su u prvoj utakmici kvalifikacija u Domu odbojke od Mladosti, aktualnih prvakinja Hrvatske, koje su ih za samo 67 minuta ‘pomele’ s terena,  pobijedivši 3:0 (13, 17, 20).

No, to je bilo samo ‘prvo poluvrijeme’, pred zagrebačkim je odbojkašicama sada uzvratni susret, u srijedu u 20.00 sati u Kamniku.

“Poznajem njihovu ligu jako dobro, igračice i klubove, tako da smo se i za prvi susret odlično pripremili. Naglasak smo stavili na servis i uspjeli u tome tako da na isti način želimo nastaviti i u uzvratu. Baš zato će nam dobro doći prilagodba na dvoranu. Ali, spremamo mi i još neka dodatna iznenađenja”, kaže trener Miodrag Miki Stojaković, stručnjak koji je ovo ljeto stigao na Savu, nakon što je posljednje dvije, nakon velikih uspjeha s Porečom, odradio baš u Sloveniji pa odlično poznaje njihove ekipe.

Jedna od njegovih najiskusnijih igračica, 24-godišnja 189 cm visoka srednja blokerica Astrid Popić, koja je u prvom susretu zabilježila pet odlično raspoređenih poena, tri blokom i dva u napadu

“Iako svi kažu da smo na papiru slabija ekipa nego lani, mislim da smo i ove godine napravili jako dobar tim koji može puno toga. Dosta je novih igračica, novi je i trener, reprezentativke su se priključile netom pred početak domaćeg prvenstva i euro-utakmica tako da se još uvijek preslagujemo u hodu i još nismo pokazale sve što možemo. Ali, treninzi su zanimljivi i kvalitetni, točno se zna tko što radi i napredujemo iz dana u dan. U prvom susretu protiv Calcita, koji je bio favorit u toj utakmici, odradile smo sve kako smo se i dogovorile, naročito je servis bio dobar, na tome i inače puno radimo ove sezone. Striktno smo gađale zone terena i pojedine igračice i to je ispalo jako dobro, imale smo sedam aseva. Uzvrat će ipak biti druga priča, Kamničanke će zasigurno dati sve od sebe da vam se revanširaju. Vi s druge strane imate prednost što su vam u uzvratu dovoljna i dva osvojena seta za prolazak dalje, dakle jedan bod, a tu je i zlatni set ukoliko one ‘čisto’ pobijede”, rekla je Popić.

“Ma uopće nas ne zanimaju kalkulacije, idemo i u Kamniku na pobjedu od 3:0 kao i u Zagrebu, želimo što prije završiti posao. Ne želimo im dati niti malo prilike da se razmašu, već želimo kao i u Domu odbojke susret kontrolirati od početka do kraja, s puno samopouzdanja”, dodala je, kazavši kako se ni ona ni suigračice nisu nadale pobjedi od 3:0 u prvom susretu protiv Slovenki.

“Naravno da u svakom susretu ideš na pobjedu, ali iskreno, nismo se nadale, obzirom i na naše prijašnje susrete s njima, baš tako glatkoj pobjedi. I baš zato, jer smo pokazale sebi i svima drugima da možemo, nećemo sada ništa kalkulirati u uzvratu. Liga prvakinja za sve nas igračice ogroman je motiv”, zaključila je.