Odbojkaši Mladosti u posljednjem krugu kvalifikacija za CEV Ligu prvaka igraju u Domu odbojke u četvrtak (19.00) uzvrat protiv bugarskog Hebara iz Pazarđika i za ulazak u ovo natjecanje im je potrebna pobjeda.

Hebar iz Pazarđika je mega-momčad koja je i lani igrala u tom elitnom društvu i koja je i ove godine stvorena samo iz jednog razloga – ponovno se natjecati u Ligi prvaka. Veliki je ulog kod gostiju, veliki je budžet utrošen za momčad pa je jasno s kolikom će silinom ‘gristi’ u uzvratu.

U Bugarskoj ih je Mladost uspjela donekle iznenaditi, osvojili su prvi set na razliku 27-25, u drugom poklekli tek kod 21-25, da bi posljednja dva seta domaćin silovito odradio sa 25-14 i 25-15.

Mladostašima dakle u uzvratu ‘igra’ samo pobjeda od 3-0 ili 3-1 te još potvrda toga u dodatnom zlatnom setu. Zvuči možda teško, ali su u prethodnom kolu na isti način iz igre izbacili švicarski favorizirani sastav Lindaren.

“Naravno da se može, no biti će ovo ipak drugačija utakmica nego li sa Švicarcima, Bugari su puno kvalitetniji sastav”, kaže kapetan Mladosti Ivan Zeljković.

“Iako, sve će na kraju krajeva ipak ovisiti samo o nama, kako se mi postavimo, kako uđemo u susret. Ako im se od prvog poena hrabro suprotstavimo, i uspostavimo ravnotežu na terenu, možemo ih natjerati na nervozu, na pogreške, i na kraju krajeva pobijediti. Jer, pritisak je sigurno na njihovoj strani, oni moraju u Ligu prvaka, biti će ogroman problem ako ne uđu, dok se od nas to ne očekuje, već da odigramo najbolje što znamo”, dodao je.

“Nema puno tajni, pokušat ćemo ih napasti servisima, otjerati od mreže i spriječiti im kombinatornu igru. Oni igraju dosta s poluvisokim i visokim loptama, i tu će i naš blok morati odraditi puno veći posao nego u Bugarskoj. Nezgodno je što nam se još nije oporavio srednjak Gajić koji nam puno znači u postavi, a zglob je na treningu ozlijedio i primač Vlašić”, nadovezao se.

Trener Ratko Peris koji je od ove sezone na Mladosti, nakon što je rejting stvarao ponajviše u Francuskoj, nada se da će se njegovi igrači u ovoj drugoj utakmici ipak bolje snaći nego u prvoj.

“Ušli smo im u ritam nakon to smo dobili prvi set. Išli smo protiv njih na mišiće, a to se ne može, jači su i veći od nas. Zato se nadam da ćemo sada biti pametniji, i da ćemo igrati rezonskije. Mi smo tamo napravili ogroman broj pogrešaka, čak 50 poena smo im poklonili, to su čista dva seta. Dakle, imali smo 20 pogrešaka na servisu, za 8 aseva koliko smo ostvarili, ukupno 32 neforsirane pogreške, uz 18 poena koliko su oni imali na bloku, a me tek 4. A tako se ne može dobiti jaka momčad poput Hebara”, kazao je Peris dodajući da za uzvrat sprema nešto novo.

“Pripremamo, no vidjet ćemo hoće li to dati ploda. Prvenstveno moramo biti hrabri, ali smireni, vidjeli smo da se s njima može igrati, vidjeli smo da ih se može dobiti, ali i da im se ne smije pokloniti niti jedan poen jer onda nema povratka. Morat ćemo tehnički i taktički, a naročito mentalno, biti na maksimumu, na 100 posto mogućnosti, ukoliko želimo pozitivan rezultat s takvom momčadi. Tu će nam, svi se tome nadamo, pomoći i publika koju pozivamo u što većem broju da nas dođe podržati, jer će nam njihov huk s tribina i te kako trebati”, rekao je na kraju Peris, poslavši tako pozivnicu svim ljubiteljima odbojke da dođu na tribine Doma odbojke u četvrtak u 19.00 sati i podrže mladostaše u borbi za grupnu fazu Lige prvaka.