Objavljen poziv za ovogodišnju Nagradu Radoslav Putar

16. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Objavljen poziv za ovogodišnju Nagradu Radoslav Putar


Institut za suvremenu umjetnost objavio je poziv za ovogodišnju Nagradu Radoslav Putar koja se dodjeljuje najboljem mladom likovnom umjetniku u Hrvatskoj.

Dodjela 20. Nagrade Radoslav Putar održat će se u Splitu, u Salonu Galić, u ponedjeljak, 14. lipnja 2021. u 20 sati, zajedno s otvorenjem izložbe Finale 2021!!!, priopćeno je u utorak iz Instituta.

Rok za predaju prijava umjetnika koji se žele natjecati za Nagradu Radoslav Putar i za prijave kustosa koji žele sudjelovati u radu stručnog žirija je nedjelja, 14. ožujka  2021., a on-line radionice s uputama o prijavljivanju na natječaje održavaju se tijekom veljače i ožujka

Natječaj je namijenjen likovnim umjetnicima do 40 godina života, uključujući i one rođene 1981. godine ili kasnije.

Nagrada je organizirana u suradnji s Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika, podružnica Split, Galerijom S, Koprivnica, nagradom YVAA – Young Visual Artists Award; programom Residency Unlimited i Trust for Mutual Understanding iz New Yorka.

Nagrada se sastoji od 8-tjednog boravka u programu Residency Unlimited u New Yorku, od produkcije multioriginala u suradnji s Galerijom S iz Koprivnice, samostalne izložbe u Zagrebu i mjesta u žiriju Nagrade iduće natjecateljske godine.

U Finalu nagrade Radoslav Putar do sada je sudjelovalo 79 umjetnika i 80 članova žirija.

(Hina)

Facebook Comments