Nova vrijedna donacija Muzeju Grada Đurđevca; Utvrda Stari grad novi dom grafikama Željka Hegedušića

12. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Nova vrijedna donacija Muzeju Grada Đurđevca; Utvrda Stari grad novi dom grafikama Željka Hegedušića


Muzej Grada Đurđevca u veljači ove godine već je dobio zanimljivu donaciju crteža i grafika poznatih hrvatskih umjetnika od vjerne posjetiteljice koja je odlučila biti anonimna.

S obzirom na to da je oduševljena gostoprimstvom i sadržajima koje je vidjela u muzeju, odlučila je još jedan dio umjetnina iz svoga vlasništva donirati Muzeju Grada Đurđevca.

Prilikom ovog posjeta gospođa je ostavila muzeju grafike većih formata čiji je autor Željko Hegedušić (1906.-2004.), istaknuti slikar i grafičar koji je, između ostalog, bio profesor na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Zagrebu.

Donatorica godinama njegovala prijateljske odnose s Hegedušićem i njegovom obitelji pa na grafikama se mogu vidjeti i zanimljive posvete.

Muzej se obvezao dobro skrbiti o donaciji uz velike zahvale ovoj svjetskoj putnici punoj energije što je pronašla vremena da ponovno posjeti muzej i preda mu vrijedne umjetničke radove. U znak zahvale, a povodom nedavno obilježenog Međunarodnog dana žena, muzej je donatoricu ugodno iznenadio poklonivši joj cvijeće.

Facebook Comments