Dom kulture Đurđevac dobit će novo ruho vrijedno 3,6 milijuna kuna

24. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dom kulture Đurđevac dobit će novo ruho vrijedno 3,6 milijuna kuna


Nakon što je za projekt energetske obnove zgrade Doma kulture gradonačelnik potpisao Ugovor o financiranju s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja proveden je postupak javne nabave za izbor izvođača radova.

Vrijednost projekta je nešto više od 3,6 milijuna kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje preko poziva za energetsku obnovu javnih objekata kojeg je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt će se sufinancirati s 2 milijuna kuna dok je ostali dio planiran u proračunu Grada. Dom kulture je arhitektonski vrijedan, ali trenutno je neučinkovit zbog jednostrukih staklenih površina koje ga prekrivaju i zastarjelim sustavom grijanja.

Ovim projektom predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije čak do 88%.

Prostor Doma kulture koristi se za održavanje brojnih manifestacija u organizacije Grad Đurđevca i Turističke zajednice te ga koriste brojne ustanove i udruge za svoje aktivnosti. Ulaganjem u energetsku obnovu osigurat će se ugodan i energetski učinkovit prostor za rad kulturno-umjetničkih udruga te boravak građana koji će prisustvovati brojnim manifestacijama i događanjima koje se organiziraju u Domu kulture.

Osnovni cilj projekta je ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti te smanjenje potrošnje energije.

prigorski.hr

Facebook Comments