NOGOMET Evo što o pripremama, treninzima i početku prvenstva kažu u HNS-u Središta Varaždin

13. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Lokalni sport NOGOMET Evo što o pripremama, treninzima i početku prvenstva kažu u HNS-u Središta Varaždin

Foto: Arhiva HNS


Zadnjih dana puno je špekulacija u medijskom i općenito javnom nogometnom prostoru, a vezano na početak priprema, način treniranja kao i početku prvenstva u 3. HNL, 4. NL, županijskim ligama kao i ligama mladeži.

Za pojašnjenja obratili smo se središtu HNS-a u Varaždinu. Glavni tajnik ŽNS-a Varaždin i tajnik HNS Središta sjever Ivan Novak istaknuo je kako se donesenih mjera Nacionalnog stožera moraju pridržavati svi klubovi do donošenja mogućih novih mjera.

-Za sada HNS Središte sjever ne poduzima nikakve radnje jer iste su u nadležnosti Hrvatskog nogometnog Saveza – Komisije za natjecanje i Koordinacije natjecanja koji su u stalnom kontaktu sa Nacionalnim stožerom i traže optimalno rješenje. Kada se utvrde točne smjernice za početak natjecanja (Treća HNL, Četvrta NL, Županijske nogometne lige, Lige mladeži) HNS će izvijestiti javnost i klubove putem svojih Središta. -poručio je Novak.

Sukladno navedenom odgovoru klubovi su i dalje ostavljeni u međuprostoru. Budući da se radi o amaterskom sportu, razumno bi bilo omogućiti klubovima da se adekvatno pripreme za proljeće kada će biti i daleko ljepše vrijeme, a i u što svi vjerujemo, bolja i lakša epidemiološka situacija, koja će omogućiti i navijačima da mogu bodriti svoje momčadi.

 

Facebook Comments