Prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se u dnevni red Gradske skupštine po hitnom postupku uvrsti financijsko restrukturiranje KK Cibone u utorak nije prošao, jer je većina oporbenih zastupnika, njih 24, bilo protiv, pa mu podrška od 20 zastupnika nije bila dovoljna.

“To je veliki problem, ali bilo bi logično i realno da smo materijale dobili ranije. To može čekati 15 dana”, rekao je Andrija Mikulić (HDZ) te predložio održavanje tematske sjednice o zagrebačkom sportu, s čime se slaže i Davor Bernardić (SDP).

Bernardić ističe da je u financijskim problemima i vaterpolski klub Mladost, a s obzirom na veliki dug Cibone i najavu rješenja za SRC Svetice, smatra da to treba raspraviti zajedno. “Jednom treba podvući crtu i probleme rješavati sustavno”, dodao je i predložio novu sjednicu s te tri teme, pa i raspravu o dovršetku maksimirskog stadiona.

Gradonačelnik Bandić rekao je pak kako bi volio da je financijsko restrukturiranje Cibone riješeno danas, jer smatra da to ne iziskuje posebnu sjednicu.

Na početku sjednice nazočilo je 44 od 51 gradskih zastupnika, a među njima zasad nije bivša zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, koja je predala zahtjev za aktivaciju zastupničkog mandata i ta je točka prva na dnevnom redu.

U tijeku je aktualni sat, a zastupnicima na pitanja odgovara gradonačelnik Bandić.

(Hina)

Fotografija: fah