Jaka kiša praćena vjetrom u ponedjeljak kasno popodne zahvatila je Sisačko-moslavačku županiju, dežurne ekipe su na terenu, a djelatnici Elektre otklanjanju šteta na električnim stupovima i instalacijama, dok u Karlovačkoj županiji nije bio većih posljedica nevremena.

Na sisačkom području snažni vjetar je polomio mnoga stabla, pa su komunalne službe i vatrogasci bili angažirani u njihovom otklanjanju. Također bilo je dojava građana o štetama na automobilima na koje je palo drveće.

Djelatnici Elektre angažirani su na otklanjanju šteta na električnim stupovima i instalacijama, koje su dovele do kvarova na električnoj mreži.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) u Sisku imali su nakon 16 sati pet intervencija na uklanjanju porušenih stabala na području grada, te jednu intervenciju na popravku krova garaže na kojoj je vjetar odnio limeni krov, rekao je zapovjednik JVP Miroslav Golub,.

Najveće štete u Sisku počinjene su na starijim stablima uz Rimsku ulicu, gdje je uklonjeno desetak polomljenih stabala. Ujedno gradska kanalizacija nije mogla prihvatiti velike količine oborinskih voda, pa su neke prometnice i parkovi bili poplavljeni.

 

U Karlovačkoj županiji nevrijeme bez većih posljedica

Nevrijeme koje je zahvatilo središnju Hrvatsku u Karlovačkoj županiji nije prouzročilo znatniju štetu – pala su dva električna stupa kod Maljevca, ali nije bilo prekida opskrbe električnom energijom.

Od direktora Elektre Karlovac Zvonka Spudića Hina doznaje da su stupovi uklonjeni s ceste i promet se nesmetano odvijanje. U Centru 112 rekli su da su zaprimili četiri poziva i da se odnose na oboreno drveće koje ometa cestovni promet.