Krajnje dramatičan bio je kraj belgijskog nogometnog prvenstva gdje su tri momčadi jurile naslov prvaka, a na kraju je najviše sreće imao Antwerpen koji je postao prvak Belgije po peti put u povijesti, prvi put nakon sezone 1956./57.

Prije posljednjeg kola Lige za prvaka tri su momčadi imale šanse postati prvakom, Union St. Gilloise, Antwerpen i Genk. U najboljoj poziciji je bio St. Gilloise jer je igrao domaću utakmicu protiv Club Bruggea koji nije mogao naprijed sa svog četvrtog mjesta.

I imao je Union St. Gilloise vodstvo 1-0 sve do 89. minute kada je na tom susretu krenuo nevjerojatan obrat koji je okončan pobjedom Club Bruggea od 3-1.

S obzirom na takav rezultat šanse su se otvarale Genku i Antwerpenu koji su igrali međusobno. Genku je za naslov prvaka trebala pobjeda, a Antwerpenu bod. Genk je vodio 2-1 do 94. minute, a tada je Antwerpen došao do zlatnog pogotka vrijednog naslova prvaka. Zabio ga je 34-godišnji, donedavni belgijski reprezentativac, Toby Alderweireld.

Ukratko, u 89. minuti prvak je bio Union St. Gilloise, u 91. Genk, a u 94. Antwerpen.

Na kraju je Antwerpen skupio 47 bodova, bod više od spomenutog dvojca. Kao drugi će Genk u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok je Union St. Gilloise pao na treću poziciju.