NEOBIČAN POSLOVNI POTEZ Unatoč ‘koroni’ ulaznica na Plitvice i dalje 300 kuna

20. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam NEOBIČAN POSLOVNI POTEZ Unatoč ‘koroni’ ulaznica na Plitvice i dalje 300 kuna


Nakon što je Jutarnji.hr početkom ožujka objavio vijest kako će ulaznica za nacionalni park Plitvička jezera u glavnoj sezoni skočiti sa 80 kuna na 300 kuna, istražili smo kakva je sada situacija u jednoj od najposjećenijih turističkih destinacija. Planiraju li i dalje od lipnja dignuti cijenu ulaznica i kolika je razlika u prihodima u odnosu na prošlu godinu.

Iz Plitvičkih jezera su nam poručili kako javna ustanova „Nacionalni park Plitvička jezera“ svakodnevno prati stanje i naputke nadležnih državnih tijela te djeluje sukladno njima.

– Navedena situacija prouzročilo je odgađanje ili otkaze dolazaka posjetitelja u vremenu predsezone. Kako popunjenost i otvaranje hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta ovisi direktno o potražnji s turističkih tržišta, tako smo i mi pomaknuli planirano otvaranje hotela, određenih restorana i kampova te organizirali rad prilagodivši se trenutnoj situaciji pomaknuvši početak rada sezonskih zaposlenika – istaknuli su te dodali kako je posjećenost parka smanjena u razdoblju od početka godine do 15. ožujka za više od 34 posto, što je u odnosu na prošlu godinu smanjenje prihoda za 12,4 posto.

– Za sada nema promjene u cijenama, kada vidimo da se situacija smirila, razmislit ćemo o mjerama koje ćemo eventualno poduzimati ukoliko bude potrebe. Svi zajedno nastavljamo rad na pripremi sezone s nadom u skoro smirivanje cijele ove situacije – zaključili su iz Plitvičkih jezera.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments