Desetorici muškaraca koje je je policija u utorak privela u Zadru u sklopu istrage oko izgreda na utakmici između KK Zadar i KK Crvena zvezda Meridianbet, pušteni su na slobodu, potvrdio je u srijedu Hini glasnogovornik Općinskoga suda u Zadru Josip Dušević.

Devetorici je, kaže, izrečena mjera opreza zabrane posjećivanja svih objekata u kojima igra KK Zadar na području Hrvatske.

“Mjera će trajati dok za njom postoji potreba, najdulje do pravomoćnosti odluke o prekršaju, a provodit će je djelatnici MUP-a”, dodao je.

Svi privedeni imaju pravo žalbe Visokom Prekršajnom sudu u roku od tri dana, a samo jednom od njih nije dokazano sudjelovanje u neredima na utakmici.

Zbog osnovane sumnje da su na utakmici 12. studenoga između KK Zadar i KK Crvena zvezda Meridianbet u Sportskom centru Višnjik u Zadru izvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, policija je u utorak uhitila hrvatske državljane u dobi od 32, 30,30, 28, 27, 23, 22, 21, 20 i 19 godina.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Općinskog suda u Zadru, provedene su pretrage stanova i drugih prostorija uhićenih osoba. Policija je pronašla i oduzela veću količinu pirotehničkih sredstava i jedno sredstvo pogodno za napad i nanošenje ozljeda.