Brojni građani koji su spremni čekali 9 sati da se prijave na natječaj za energetsku obnovu koji je održan u utorak pitaju se je li bio namješten

Naime, za većinu njih razlog zbog kojeg su izvisili bila je – preopterećenost mreže!

Sumnjivo je onima koji se nisu stigli prijaviti, sumnjivo je i onima koji jesu, jer su se prijavili pod jednim brojem, a na popisu se nalaze pod drugim, pišu vijesti.hr

Jedna velikogorička kućica u cvijeću trebala je doživjeti energetski procvat. Nenad je u u utorak pokušavao predati prijavu za energetsku obnovu točno u 9 sati. Ali na stranicama Fonda za zaštitu okoliša ispao je fijasko. U srijedu je Nenad shvatio da se broj prijave koji je dobio mailom ne poklapa s njegovim brojem na rang listi, odnosno popisu prijavljenih koji je objavio fond.

”Ja sam dobio mail s potvrdom prijave koji je 6873 i danas kad sam išao gledati listu i otvorio sam ju i za nekakvih 49 brojeva sam se pomaknuo unaprijed. Ne postoji logika, zašto bih se ja pomaknuo za 40-ak brojeva, ako sam dobio internetsku potvrdu sa svojim brojem”, kazao je Nenad Bižić iz Velike Gorice.

I nije on jedini s tim problemom, javilo nam se još građana koji su uočili isto.

”Po njihovom sam ja na 6704. mjestu, a po onome što su mi poslali na mail prilikom urudžbiranja je da sam ja 6753. S tim da sam čuo komentare ljudi koji su se isto prijavljivali, dobili su mail, ali ne i broj pod kojim su urudžbirani”, rekao je Marko Nekić iz Osijeka.

Nezadovoljni građani još u utorak su tražili poništavanje natječaja teškog 204 milijuna kuna. Sufinancirat će se obnova samo za prvih dvije tisuće prijavljenih.