Zbog smrti 69-godišnjeg kanadskog pacijenta koji je jutros umro na Jedinici intenzivnog liječenja nakon što je tamo zbog pogoršanog stanja prebačen s Klinike za plućne bolesti, u petak u splitsku bolnicu stiže nadzor Ministarstva zdravstva, doznaje se u KBC Split.

Kako se doznaje u bolnici, kanadski državljanin je pomoć u KBC-u Split zatražio dva puta, prvi put krajem travnja kada je hospitaliziran tri dana zbog kašlja, te potom otpušten iz bolnice.

Ponovno je u nju primljen prije deset dana koje je proveo na Klinici za plućne bolesti, a kako mu se u srijedu pogoršalo stanje prebačen je na Jedinicu intenzivnog liječenja gdje je jutros umro.

KBC je ustvrdio da je pacijentu tijekom hospitali​z​acije pružena odgovarajuća skrb i lije​čenje te je učinjena slikovna i laboratorijska obrada.

“Pacijentu se jučer stanje naglo pogoršalo. Provedeni su svi postupci intenzivnog liječenja, ali je pacijent nažalost preminuo. ​Povjerenstvo za unut​a​rnji nadzor istražiti će sve okolnosti liječenja pacijenta. Za sve osobe preminule u bolnici postoji obveza provođenja obdukcije​”​​, rekli su u KBC Split.​

O smrti Kanađanina Johna Timsa ​izvijestila je Nova TV čijim je novinarima supruga umrlog pacijenta ispričala da su bili na odmoru u Dubrovniku kada joj je supruga uhvatio kašalj. Javili su se u splitsku bolnicu gdje mu je utvrđena anemija. Tamo je, kako je rekla, pao i udario glavom, te slomio dvije kosti gležnja. Također je rekla i da je u bolnici imao respiratornih problema a uvjerena je da je umro zbog sepse uzrokovane gljivičnim oboljenjem grla. Smatra da je umro bez razloga, da je trebao još uvijek biti živ i izjavila da ne želi da joj muža obduciraju.