Načelnik Mato Kuzminski: ‘Hoćemo li dobiti kaznu, možda ćemo dobiti. Platit će Kuzminski kaznu iz vlastitog džepa’

14. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Intervjui Načelnik Mato Kuzminski: ‘Hoćemo li dobiti kaznu, možda ćemo dobiti. Platit će Kuzminski kaznu iz vlastitog džepa’


Nakon što smo prvi otkrili nezakonitosti u radu novopečenog načelnika Općine Koprivnički Bregi, Mate Kuzminskog koji je „muljao“ s papirima Udruge Zagoraca Podravine te nije na vrijeme predavao financijske izvještaje, slučaj je dobio svoj epilog.

Naime, nakon što je naš tekst objavljen, a koji možete pročitati na linku niže, naši novinari su posjetili načelnika i od njega, kako se čini, dobili priznanje.

>>Vodio udrugu na nezakonit način i postao općinski načelnik – Prigorski.hr

Iako u početku Kuzminski nije želio odgovoriti na naše upite, nekoliko dana kasnije poslao je e-mail u kojem je pozvao naše novinare u Općinu ne bi li im rekao „pravu“ istinu o svom slučaju, koji već nekoliko dana potresa ovu malu podravsku općinu.

Prema riječima Kuzminskog, podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika udruge s datumom 30. prosinca 2021. godine, dakle nakon objave našeg prvog teksta.

kuzminski

– Kuzminski više nije predsjednik Udruge Zagoraca Podravine u ovoj godini. Sa mojom ostavkom upoznati članovi Upravnog odbora i predsjednik Nadzornog odbora i oni će u roku 30 dana napraviti konstituirajuću izvanrednu sjednicu gdje će se odabrati novog predsjednika – kazao je pomalo uznemireni i svakako uzbuđeni načelnik Kuzminski te naglasio kako će to unijeti u novu imovinsku karticu.

Na pitanje smije li obnašati funkciju predsjednika udruge, a istovremeno voditi općinu, Kuzminski nije htio izravno odgovoriti. Na pitanja oko nadzora udruge i moguće financijske kazne za odgovornu osobu od strane Ministarstva financija Kuzminski je otkrio.

– Kuzminskog je kontaktiralo Ministarstvo financija i tražili su određene podatke koje sam im dostavio. Jesmo li pogriješili što nismo na vrijeme nismo dostavili potrebne financijske izvještaje, možda jesmo. Hoćemo li dobiti kaznu, možda ćemo dobiti. Platit će Kuzminski kaznu iz vlastitih sredstava, iz vlastitog džepa. I samo da vam kažem da sam se maknuo s te pozicije predsjednika udruge radi vas novinara jer vi blatite moje Zagorce – u svom osebujnom stilu poručio je načelnik.


Kuzminski: ‘Masku ne trebam jer sam tri puta cijepljen’

nacelnik-koprivnicki-bregi-03

U dolasku u Općinu dočekala nas je obavijest na vratima ulaza u kojoj se sve posjetitelje poziva da što manje fizički dolaze u Općinu, a što više da koriste komunikaciju telefonom ili e-mailom. To je u suprotnosti što je od nas tražio načelnik Općine. Podsjetimo, odbio je dati odgovore na postavljena pitanja te nas pozvao da dođemo na razgovor gdje će nam sve reći o svemu… Zanimljivo, po dolasku nas je dočekao načelnik, pregledao nam imamo li valjanu covid potvrdu te zatražio da nosimo maske na licu. No, on je nije nosio.

Kada smo ga pitali zašto je on nema, kratko je odgovorio da se tri puta cijepio te da ne mora nositi masku. Istovremeno, naš fotoreporter se također cijepio tri puta, ali kada je to napomenuo načelniku Kuzminskom, isti mu je svejedno zabranio skinuti masku.