Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija obišli su radove na modernizaciji tamošnje županijske prometnice Kapelica-Dišnik. Riječ je o dionici dugoj 4380 metara, a vrijednost radova iznosi 3,2 milijuna kuna.

Radovi se financiraju u partnerskom odnosu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Garešnice prema modelu pola-pola, odnosno 50% iznosa financira Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije, a 50% Grad Garešnica.

 

– Ova cesta nam puno znači. Stanovnici koji tu žive živjeli su u prašini, teškim uvjetima. Hvala županu i gradonačelniku i svima koji su sudjelovali u tom projektu. Desetak je obitelji s kapeličke strane koje žive ovdje i ova cesta će možda potaknuti i neke ljude da se vrate nazad u ovaj lijepi kraj te da tu ostanu živjeti – rekla je Đurđica Šetit, predsjednica Mjesnog odbora Kapelica.

Inače, nastavak je to ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u cestogradnju na području grada Garešnice. Podsjetimo, prošle godine obnovljene su prometnice u Velikom Pašijanu i Malom Vukovju ukupne vrijednosti 3,1 milijun kuna koje je u stopostotnom iznosu financirala Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kada tome pridodamo vrijednost radova na dionici Kapelica – Dišnik te 730.000 kuna koliko Županijska uprava za ceste utroši godišnje na održavanje 43 kilometara prometnica na garešničkom području, dolazimo do brojke od 7 milijuna kuna koliko je u proteklih godinu dana uloženo u cestogradnju na području grada Garešnice. To znači da je najviše sredstava u županijske prometnice u proteklih godinu dana uloženo upravo u garešničkom kraju.

– Mislim da je ključno da našim sugrađanima u 21. stoljeću osiguramo temeljni standard, a to su sigurno asfaltirane prometnice. Mi rješavamo i poteze koji su u lošem stanju, ali i poteze na kojima uopće nema asfalta. Prošlu godinu prate i najveće investicije u povijesti koje idu u garešnički kraj – rekao je župan Bajs.

prigorski.hr