MUTNI POSLOVI Koprivnička gradska uprava i dalje ne odgovara na pitanja oko financiranja medija

25. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno MUTNI POSLOVI Koprivnička gradska uprava i dalje ne odgovara na pitanja oko financiranja medija

Damir Špehar/PIXSELL


Nakon našeg zadnjeg teksta oko povezanosti koprivničkog gradonačelnika i glavnog urednika i novinara portala Danica Roberta Mihaljevića koji možete pročitati OVDJE Gradska uprava na čelu sa saborskim zastupnikom Mišelom Jakšićem i dalje ignorira sve naše upite.

Podsjetimo, nakon što je naš portal objavio niz istraživačkih članaka i komentara na temu odlagališta Piškornica, ali i sprege aktualne Uprave s lokalnom politikom, na naš portal pokrenuta je medijska hajka gdje se u javnost plasiralo niz manipulativnih i neprovjerenih konstrukcija kako bi se oklevetao naš portal i pojedini naši novinari.

Portal Danica do sada je objavio dva takva članka, a u zadnjem na naš račun iznijeto je niz neprovjerenih tvrdnji, kako bi se vrlo vjerojatno zaustavilo pisanje o Piškornici koja već godinama puni medijske stupce, a rad Uprave pod kontrolom je raznih inspekcija.

Navedenim tekstovima prethodila je čak i prijava USKOK-u od strane načelnika Općine Koprivnički Ivanec Marija Švegovića zbog sumnji u manipulaciju količinama otpada na četvrtoj plohi odlagališta.

Nakon toga naš portal došao je do skandaloznog otkrića kako je Uprava PSO-a u samo dva mjeseca na medijske i PR usluge potrošila gotovo 40.000 kuna, dok je od toga 20.000 kuna plaćeno obrtu Signal Media vlasnika Josipa Jagića za kojeg postoje ozbiljne indicije da je blizak s određenim strujama u SDP-u, dok danas ima poslovni odnos s europarlamentarcem i utjecajnim SDP-ovcem Toninom Piculom o čemu smo pisali OVDJE.

Koprivnička gradska vlast i dalje taji ključne ugovore s pojedinim medijima

Zbog cijelog niza ozbiljnih indicija o povezanosti koprivničkih gradskih vlasti s portalom Danica, ali indirektno i s Upravom Piškornice na čijem čelu je direktor Mladen Ružman, Gradu smo 21. srpnja poslali niz pitanja oko financiranja portala Danica te eventualne poslovne suradnje s gradskim tvrtkama. Ista pitanja postavili smo i za agenciju Promocija Plus vlasnika Agana Begića, ali do objave ovog teksta nismo dobili odgovor.

Nakon isteka zakonskog roka za odgovor, Gradskoj upravi 6. kolovoza ponovili smo upit, s dopunom da nam dostave i informacije postoji li poslovna suradnja s Večernjim listom ili Poslovnim Dnevnikom u razdoblju od 2017. – 2020. godine, no ni na taj upit nismo zaprimili odgovor.

Bitno je napomenuti kako smo sličan upit poslali i uredniku Danice Robertu Mihaljeviću koji našem novinaru nije želio odgovoriti na postavljena pitanja.

Zbog cijelog ovog slučaja u kojem postoje snažne indicije, ali i neki relevantni dokazi o poveznici koprivničkog SDP-a s lokalnim medijima, nije čudno da su gradske vlasti odlučili ne odgovoriti na naše upite, no samim time nameće se i pitanje koliko Grad Koprivnica i tvrtke u njezinom vlasništvu točno izdvajaju novca za pojedine lokalne medije i za koju točno svrhu.

digitalna hrvatska

Damir Špehar/PIXSELL

Radi li se ovdje o običnom medijskom praćenju rada Gradske uprave ili je riječ o skrivenom, namjenskom PR-u gdje se „pegla“ imidž aktualnom gradonačelniku, a po potrebi vode i medijski ratovi poput ovog koji se nedavno dogodio protiv našeg portala.

Uredništvo portala

Facebook Comments