Međimurska policija izvijestila je kako je u utorak, 25. srpnja, zaprimljena prijava ozljeda za 51-godišnjeg motociklista iz koje je vidljivo da je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede.

Naime, u nedjelju 23. srpnja, u 16,47 sati na raskrižju državne ceste i županijske ceste u Brezju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 20-godišnji vozač s područja općine Sveti Juraj na Bregu, upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka državnom cestom, gdje je dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, obavljao skretanje ulijevo, a da nije propustio vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer svojeg kretanja.

Zbog toga je u njegov automobil u kočenju udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka kojim je državnom cestom, upravljao 51-godišnji motociklist s područja grada Čakovca, kada je u krvi imao prisutno 0,84 g/kg alkohola.

Uslijed udara vozač motocikla je pao, dok se motocikl prevrnuo. Vozač motocikla za vrijeme vožnje na glavi je nosio urednu pričvršćenu, ali ne homologiranu zaštitnu kacigu.

Nakon prometne nesreće vozač motocikla je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, a protiv 20-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetništvu.