Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer sudjelovao je na konferenciji u Španjolskoj s partnerima iz sljedećih zemalja: Villafranca Tirrena (Italija), Villafranca Sicula (Italija), Associazione Villafranca Giovane (Italija), Safi (Malta), Milvus (Slovačka), Szurdokpüspöki (Mađarska), Asociatia Sin Fronteras (Rumunjska), Special Education Needs Diagnostic and Support Centre (Grčka), Alytusa Kolegija (Litva), Vilanu (Latvia), FC Alemannia Hamberg E.V. (Njemačka), Association Vrenza (Španjolska), We Together MTU (Estonija) i Lukovit (Bugarska), a raspravljali su kulturnom turizmu kroz očuvanje lokalne kulturne baštine u globaliziranom svijetu, jer se kulturna baština sve više prepoznaje kao temeljni resurs za održivi razvoj.

To znači da predstavlja strateški resurs za postizanje ciljeva strategije Europa 2020., čiji je cilj promicanje rasta i otvaranje radnih mjesta u EU.

Načelnik Kešer obradio je temu „Digitalni razvoj europske kulturne baštine“ gdje se usredotočio na izazove modernog društva u kojem inovacije i stalne informacije predstavljaju uspjeh.

U prezentaciji cilj mu je bio povećati razinu svijesti o digitalnoj kulturi, tako da na njoj može postojati svijest o upotrebi kao i obliku očuvanja i korištenja kulturne baštine.

-Kroz nove digitalne alate umjetnička stvarnost naše europske baštine može se i analizirati na zaslonu pametnog telefona – rekao je Kešer.