Povodom 25. obljetnice oslobođenja Lipika, ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana u utorak su potpisali ugovor o financiranju projekta Integrirani program kulturne baštine Lipika vrijedan 2,3 milijuna kuna čime će se financirati obnova gradskog perivoja, vile Savić i vile Zinke.

Tom prigodom gradonačelnik Kasana upoznao je ministricu s projektima koje Grad Lipik ima u pripremi, s ishođenim dozvolama, u vrijednosti od 980 milijuna kuna i za čiju realizaciju očekuje pomoć tog ministarstva.

Govoreći o financiranju projekata iz fondova Europske unije, ministrica Gabrijela Žalac rekla je kako će se u mandatu Vlade, iz fondova EU, financirati programi na razini Hrvatske vrijedni 10,7 milijardi eura od čega na Slavoniju ‘otpada’ 2,5 milijarde eura.

U nastavku radne posjete Požeško-slavonskoj županiji, ministrica je u Pakracu s gradonačelnicom Anamarijom Blažević razgovarala o realizaciji projekata koji se financiraju iz programa održivog razvoja lokalne zajednice.

(Hina)

fah