Ministar turizma u Koprivnici: Ovo je već druga godina da pratimo razvoj cikloturizma

23. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ministar turizma u Koprivnici: Ovo je već druga godina da pratimo razvoj cikloturizma

Foto: G. Obran


Ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske Gari Cappelli jutros je boravio u Koprivnici, gdje se sastao sa županom Darkom Korenom. Razlog je bio potpisivanje ugovora o sufinanciranju Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini za Koprivničko-križevačku županiju.

Ovim ugovorom Koprivničko-križevačka županija dobiva novih 350.000 kuna za poticanje razvoja cikloturizma, a potpisivanju su uz župana Korena bili prisutni i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić. Inače, ovo je već druga godina kako Ministarstvo turizma prati razvoj cikloturizma u 14 županija. Za tu namjenu godišnje izdvajaju pet milijuna kuna.

– Ovo područje mora osjetiti da je dio integralnog sustava kojeg želimo stvoriti. Hrvatski turizam nije samo more koje danas čini 90 posto cjelokupne turističke ponude – rekao je ministar turizma. Na njega se nadovezao župan rekavši kako će se s danas dodijeljenim sredstvima te još nekih 150.000 kuna Koprivničko-križevačke županije, sagraditi 10 odmorišta na međunarodnoj biciklističkoj ruti koja prolazi kroz Podravinu i Prigorje.

– Osim navedenoga, postavit će se i tri brojača prometa kako bi se mogao evidentirati približno točan broj cikloturista, a obnovit će se i sadržaj oko vidikovca koji se nalazi na dijelu biciklističkih i vinskih cesta – objasnio je i napomenuo kako je u posljednje tri godine uloženo gotovo milijun kuna u područje ovakvog turizma.

go/prigorski.hr

Facebook Comments