Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved istaknuo je u čestitci u povodu Dana državnosti RH da su Hrvati povijesno ostvarenje vjekovnih težnji o slobodnoj i samostalnoj hrvatskoj državi, postigli u zajedništvu našeg naroda, ujedinjene domovinske i iseljene Hrvatske, a to trebamo i danas.

“Slaveći Dan državnosti, s ponosom se prisjećamo naše pobjede u Domovinskom ratu, vječno zahvalni svim hrvatskim žrtvama za našu slobodu i neovisnost. U mislima na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, njihovim obiteljima, hrvatskim braniteljima i našem narodu u Hrvatskoj i izvan domovine čestitam Dan državnosti!”, naveo je ministar hrvatskih branitelja Medved, priopćeno je iz Ministarstva.

Naglašava da smo “povijesno ostvarenje vjekovnih težnji hrvatskog naroda o slobodnoj i samostalnoj hrvatskoj državi postigli u zajedništvu našeg naroda, ujedinjene domovinske i iseljene Hrvatske”.

To zajedništvo i domoljublje, dodao je, trebamo i danas, kako bi na temeljima slavne prošlosti gradili bolju budućnost, a na to nas podsjećaju i riječi dr. Franje Tuđmana koju je uputio hrvatskom narodu 30. svibnja 1990. „Svi mi zajedno moramo biti prožeti sviješću da od svoje Hrvatske ne možemo očekivati više nego li što sami pridonesemo njezinu boljitku, da bi plodove svoga rada mogli uživati i mi sami, i naša djeca, i djeca naše djece“.

“Budimo ponosni na sva naša postignuća. Izvjesimo naše zastave i proslavimo Dan državnosti, uz povijesnu poruku našeg prvog predsjednika: Neka nam živi i napreduje demokratska i suverena Hrvatska! “, naveo je u čestitci ministar Medved.