Folklorne skupine, njih 60-ak iz cijele Slavonije i Baranje te drugih krajeva Hrvatske, kao i inozemstva, gotovo 40 okićenih svatovskih zaprega te oko 50 jahača i jahačica prošlo je u svečanom mimohodu 58. Đakovačkih vezova ulicama Đakova.

U povorci je bila i folklorna skupina iz Bugarske – ovogodišnje zemlje partnera Đakovačkih vezova.

Bila je tu i folklorna skupina iz Indije čime je Azija po prvi puta bila zastupljena na toj đakovačkoj smotri tradicijske kulture, a sudjelovale su i hrvatske iseljeničke skupine iz više gradova SAD-a, jedna iseljenička skupina Hrvata iz Australije, kao i iz Austrije, Srbije i više njih iz Bosne i Hercegovine. Također, u mimohodu je bio i folklor iz Švicarske.

Uz slavonske tradicijske pjesme i plesove, u mimohodu su bili i slavonski kandžijaši, maruševački kuburaši, prezentiran je i mađarski te slovački folklor koje njeguju pojedina društva iz Đakovštine.

Središtem grada prošli su i đakovački lipicanci s jednopregom i dvopregom, đakovačke mažoretkinje, Puhački orkestar DVD-a Đakovo, te psi hrvatski ovčari.

U povorci su bila djeca, mladi i stariji, svi u narodnim nošnjama.

U dvosatnom mimohodu središtem grada, od Malog do Strossmayerovog parka, prošlo je oko 2 400 sudionika, a ispred katedrale program su pratili visoki dužnosnici, saborski zastupnici, đakovačko- osječki nadbiskup Đuro Hranić i mnogi drugi.

Program 58. Đakovačkih vezova nastavlja se tijekom čitavoga dana, a Vezovi će biti zatvoreni večeras u Strossmayerovom parku, tradicionalnim izborom najljepših narodnih nošnji.