Mostov saborski zastupnik Marin Miletić zatražio je u utorak ostavka ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa jer “ne shvaća obrazovanje i nameće reformu osnovnoškolskog obrazovanja bez konzultacijama s učiteljima i profesorima”.

 

„Tražim ostavku ministra Fuchs jer se pokazao kao čovjek koji potpuno ne shvaća obrazovanje, ne znam je li razlog tome što nije učitelj i nikada nije radio kao učitelj ni imao veze s učiteljima”, kazao je Miletić na konferenciji za novinare u Saboru.

Fuchs se, tvrdi Miletić, ne snalazi, radi velike probleme u sustavu obrazovanja, proveo je nacionalne ispite u osnovnim školama koji se neće ocjenjivati i rezultati će biti loši a blokirali su cijeli sustava.

Osim toga, kaže, Fuchs nameće reformu osnovnoškolskog obrazovanja, a da nije razgovarao sa sindikatima, učiteljima ni roditeljima, s obzirom da veliki broj škola uopće nema ni uvjete za cjelodnevnu nastavu kao što su kuhinje ili dvorane.

Apeliram na ministra Fuchs da podnese ostavku, to bi bilo najbolje za hrvatske učitelje i obrazovanje, pozvao je zastupnik Mosta.

Ukoliko Fuchs „po vlastitoj savjesti” ne podnese ostavku, Miletić je najavio razgovore s drugim saborskim klubovima i moguće daljnje korake.