Gradski vijećnik splitskog SDP-a Davor Matijević najavio je u ponedjeljak da će podići privatnu tužbu zbog klevete protiv gradonačelnika Ivice Puljka koji je jučer rekao da ga je Matijević ucjenjivao tražeći direktorsko mjesto.

Naglasio je i kako će uz to tražiti i naknadu štete čiji će iznos darovati u humanitarne svrhe. Matijević je na konferenciji za novinare naveo i kako “to nije prvi put da gradonačelnik Puljak kleveće”.

Nije, kaže, bilo druge mogućnosti nego da se zaštiti pravnim putem “jer političari moraju u kampanjama pokazivati ozbiljnost i pokazivati odgovornost za sve što javno kažu”.

S obzirom na to da nikada nije nasamo razgovarao s Puljkom za svjedoke planira pozvati sve gradske vijećnike koji su, ističe, bili dio programske suradnje jer se na tim sastancima nikada nije razgovaralo o kadroviranju.

“Mi smo bili konstruktivni i kooperativni, a to dokazuje da je od 200 točaka na svim sjednicama gradskog vijeća SDP je podržao njih 198. Žalosti me što je gradonačelnik krenuo u kampanju s lažima i klevetama, te jasno daje do znanja da će ovo biti vrlo prljava kampanja. Od njega nije frajerski što izbjegava gostovanje u emisijama, on bira lagodniji format gdje može napadati bez mogućnosti da ga itko može demantirati”, ocijenio je Matijević.

Žalosno je kada ljudi lažu u javnom prostoru, smatra Matijević, a još je žalosnije kada to rade intelektualci poput Puljka jer je morao biti primjer pristojnog i kulturnog Splita za kojeg se zalagao u kampanji.

Puljak napada kako bi u drugi plan stavio razloge zbog kojih je Split u blokadi

Još je manje pristojno ponašanje njegovog zamjenika, nastavio je i dodao da Puljak napadima na njega i druge vijećnike želi staviti u drugi plan ono zbog čega se Split nalazi u blokadi. Želi da svi pričamo o drugim stvarima, a ne o tome da njegov zamjenik ima optužnicu DORH- a zbog toga što je nasilan prema ženama.

Novinare je zanimalo i je li točna Puljkova tvrdnja u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2”, da je Matijević u Stanoupravi zaposlen bez natječaja, na što je odgovorio da je točno da je zaposlen bez natječaja i da je tamo došao na poziv tadašnjeg direktora iz sestrinske firme Raiffeisen banke.

“Iskreno mi je žao što je došlo do toga. Da mi je ova pamet inzistirao bi na onome što radi gradonačelnik Puljak i raspisivao bi fiktivne natječaje kao što on sada radi, pa bi onda mogao pričati da sam najpošteniji kao što on radi”, poručio je Matijević.