U sklopu 9. kongresa Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske održana je redovna Izborna skupština na kojoj je za glavnog tajnika Koordinacije izabran član Savjeta mladih Grada Križevaca Marko Martinčević.

Ovo je prvi puta da se član Savjeta mladih Grada Križevaca nalazi na visokoj odgovornoj funkciji tijela koje okuplja savjete mladih iz cijele Hrvatske i to pored predstavnika mnogo većih gradova te tako promiče ime Križevaca i rad našeg Savjeta mladih.

Član Savjeta Martinčević je tom prilikom izjavio: „Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Imenovanje za glavnog tajnika Koordinacije je kruna karijere za sav moj rad u Savjetima mladih.

martincevic marko

Od samih početaka gdje smo se borili kako bi napravili Program za mlade Grada Križevaca do današnjeg dana gdje služimo kao primjer dobre prakse u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade.

S obzirom na sve što sam naučio i napravio, smatram da kroz ovu izvršnu poziciju imam mogućnost prenijeti znanje na mlađe članove SM-a u cijeloj Hrvatskoj. Ovim putem bih se zahvalio svim kolegama iz Savjeta koji su bili uz mene dugi niz godina, kao i posebna zahvala gradonačelnicima Hrgu i Rajnu što su nam pružili odlične uvjete za rad. Hvala i Dragutinu Andriću na potpori i na tome što je bio osoba kojoj smo se mogli obratiti od samih početaka rada Savjeta u Križevcima.“