Trener vaterpolista splitskog Jadrana Jure Marelja izjavio je kako je prioritetni cilj prvaka Hrvatske u europskoj Ligi prvaka proći prvu fazu natjecanja u kojoj će suparnici u skupini C biti mađarski Ferencvaros, srpska Crvena zvezda i crnogorski Jadran iz Herceg Novog.

“Dvije najbolje momčadi idu dalje. Naš je prioritetni cilj proći prvu fazu Lige prvaka, a u daljnjem natjecanju također ćemo nastojati postići što je moguće bolji plasman”, rekao je Marelja na konferenciji za medije.

Dodao je kako je ambicija Jadrana u ovoj sezoni i obrana naslova prvaka Hrvatske.

U ovogodišnjoj prvoj fazi Lige prvaka 16 momčadi podijeljeno je u četiri skupine iz kojih će po dvije najbolje momčadi nastaviti natjecanje u dvije četvrtfinalne grupe. Po dva najbolja kluba iz svake od tih dviju skupina izborit će plasman na Final Four.

Marelja je najavio da će u prvoj utakmici Lige prvaka protiv Crvene zvezde, koja će biti odigrana 27. rujna u Splitu, njegova momčad ići na pobjedu. Pri tomu je naglasio kako je beogradska momčad respektabilan suparnik te da očekuje podršku publike.

Dan prije, 26. rujna, dubrovački Jug Adriatic osiguranje će gostovati kod Olympiacosa u Pireju u utakmici 1. kola skupine B.

Jadranu su u prijelaznom roku pristupili Josip Vrlić, Đuro Radović, Konstantin Harkov, Loren Fatović, Matias Biljaka i Thomas Gruwell, a po Mareljinim riječima momčad je jača u odnosu na prošlogodišnji sastav, jer je svaki novi igrač donio povećanje kvalitete ekipe.

Marelja je rekao da je još dovoljno vremena da se momčad s novopridošlim igračima uigra do početka Lige prvaka.

Kapetan Jadrana i hrvatski reprezentativac Jerko Marinić Kragić istaknuo je kako je ova ekipa sastavljena da se bori za najveće rezultate, ali nikog ne smije podcijeniti.

“Vjerujem da ćemo vrlo brzo doći do razine da igramo na maksimumu, jer očekivanja su velika”, rekao je Marinić Kragić.

Donedavni kapetan dubrovačkog Juga Loren Fatović je rekao da je “momčad Jadrana sastavljena od vrhunskih igrača te može ostvariti velike ciljeve”.