Nenad Gračan, izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije, objavio je popis igračica na koje računa u dvije dodatne utakmice protiv Norveške za plasman u elitnu Ligu A Lige nacija.

Prva utakmica se 23. veljače igra na osječkoj Opus Areni nakon što su Hrvatice bile drugoplasirane u svojoj skupini Lige B iza Finske, dok je Norveška zauzela treće mjesto u svojoj skupini Lige A. Norvežanke su bile iza Francuske i Austrije.

Na popisu izbornika Gračana su ove igračice – vratarke: Doris Bačić (Napoli), Laura Fiket (Hajduk), Ana Filipović (Dinamo), obrambene igračice: Kristina Nevrkla (Osijek), Leonarda Balog (Poelten), Ana Jelenčić (Servette), Antonia Dulčić (Hajduk), Maria Kunštek (Vaksjo), Lucia Domazet (FFC Frankfurt), Barbara Živković (Osijek), Tea Vračević (Agram), vezne igračice: Izabela Lojna (Osijek), Anela Lubina (Osijek), Petra Pezelj (Trabzonspor), Tea Krznarić (LASK), Ivana Slipčević (Ingolstadt), Ivana Kirilenko (Osijek), Ružica Krajinović (Sturm), Veronika Terzić (Sarajevo 2000) i napadačice: Ivana Rudelić (Basel), Karla Jedvaj (Blau Weiss Linz), Andrea Glibo (Sturm) i Paula Vidović (Ingolstadt).

„Drago mi je da su djevojke dobile priliku igrati ovako velike utakmice. Nagrada je to za uložen trud i povijesni uspjeh osvajanjem drugog mjesta u premijernom izdanju B Lige nacija. Naravno da je Norveška veliki favorit u ovim ogledima, ali vjerujem da će to biti dodatni motiv djevojkama da se pokažu u najboljem izdanju. Izuzetno se radujemo da ćemo Norvežanke ugostiti u prekrasnoj Opus Areni, vjerujemo da će nas podržati velik broj gledatelja i da ćemo uživati u fantastičnom nogometnom ambijentu”, rekao je izbornik Nenad Gračan.

Norvežanke su u svojoj povijesti jednom bile svjetske prvakinje 1995. godine te dva puta, 1987. i 1993. godine europske prvakinje. Uzvratna utakmica na rasporedu je 27. veljače u Stavangeru.