Bila su to tri velika uspjeha hrvatskog nogometa, prekrasan dan, rekao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, nakon tri uspjeha različitih nogometnih selekcija.

Hrvatska seniorska momčad pobijedila je u Bursi Tursku s 2-0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo iduće godine. Hrvatska U21 je pobijedila u Londonu vršnjake iz Engleske s 2-1 u prijateljskom dvoboju, dok je Hrvatska U17 izborila plasman na Europsko prvenstvo.

“Bio je ovo prekrasan dan za hrvatski nogomet, a ujedno i najava bogatog reprezentativnog ljeta u kojem ćemo, vjerujem, imati puno novih razloga za slavlje zahvaljujući našim reprezentacijama”, rekao je Kustić te se osvrnuo na pobjedu Dalićevih izabranika u Turskoj.

“Čestitke izborniku Daliću, stožeru i igračima na izvrsnoj pobjedi na najtežem gostovanju u skupini. Nakon odlične igre protiv Walesa u Splitu ostao je gorak okus zbog primljenog pogotka koji nas je koštao dva boda, ali ovom pobjedom Hrvatska je potvrdila da je najkvalitetnija momčad u skupini. Osim važnih bodova koji nam donose mir prije jesenskog nastavka kvalifikacija, ova pobjeda nam puno znači i za raspoloženje uoči završnice Lige nacija. Ovom prilikom bih još jednom zahvalio i svim navijačima na podršci u Splitu i Bursi, kao i svima uključenima u organizaciju spektakla na Poljudu”, rekao je Kustić te se osvrnuo na Hrvatsku U21 i Hrvatsku U17.

“Izuzetno nas je razveselio plasman U-17 reprezentacije na Europsko prvenstvo, izboren kroz kvalitetan nastup u Elitnom kolu. Čestitam izborniku Jarniju, glavnom instruktoru Krpanu, stožeru i igračima na tom odličnom uspjehu. Bez obzira na brojne talente koje razvijamo, zemlji s tako malom bazom poput Hrvatske nije lako izboriti završne turnire u mlađim uzrastima te je stoga ovakav rezultat vrlo vrijedan te potvrđuje da nas čeka lijepa budućnost. Hrvatska U21? Pobjeda protiv jake Engleske sigurno će puno značiti za samopouzdanje cijele momčadi uoči nastupa na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Izbornik Bišćan sa stožerom radi odličan posao, u momčadi ima zaista puno talentiranih igrača te mislim da smijemo s puno optimizma i ambicije gledati prema Euru. Već je i plasman vrlo lijep uspjeh, ali Hrvatska je i ovom pobjedom pokazala da može igrati sa svakim protivnikom te da ima pravo nadati se prolasku skupine, a uz malo sportske sreće i borbi za plasman na Olimpijske igre“, zaključio je Kustić.