Odbojkašice Mladosti doživjele su uvjerljiv poraz u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa CEV od francuskog Levalloisa, koji je slavio s 3-0 (21, 19, 23) u dvoboju odigranom u Odbojkaškom domu “Bojan Stranić”.

Hrvatske prvakinje su dobro otvorile utakmicu te do polovice prvog seta većinom bile u vodstvu te u nekoliko navrata imale tri poena prednosti. Kod rezultata 14-14 francuska ekipa je osvojila šest od sljedećih sedam poena i napravila ključnu prednost za osvajanje prve dionice dvoboja.

U drugom setu su Parižanke ključnu seriju 4-0 napravile kod vodstva 19-17, od čega se domaća ekipa nije uspjela oporaviti.

Početak trećeg seta bilo je najbolje razdoblje u igri Mladosti, što je rezultiralo uvjerljivim vodstvom od 8-2. No, Francuskinje su se uspjele brzo oporaviti i do 14-14 se potpuno rezultatski izjednačiti.

Gošće su od 15-15 otišle na 19-16. Mladost je uspjela u četiri navrata doći na poen zaostatka, ali ne i do izjednačenja, a Francuskinje su iskoristile prvu meč-loptu za uvjerljivu pobjedu u tri seta.

Katarina Pavičić je sa 16 osvojenih poena bila uvjerljivo najučinkovitija igračica Mladosti, a po devet poena su osvojile Aurora Papac i Ana Ištuk. Amerikanka Emily Grace Thater je s 14 poena bila najbolja igračica Levalloisa.

Uzvratna utakmica bit će odigrana u Parizu 16. siječnja u 20 sati.