Kršteno peto dijete u obitelji Špoljarić

25. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Kršteno peto dijete u obitelji Špoljarić


Tijekom Vazmenog bdjenja na Veliku subotu 20. travnja u župnoj crkvi u Jalžabetu kršten je Josip, peto dijete Danijela i Kristine rođ. Špoljarić, iz Kaštelanca.

Prije pet godina, također u Vazmenoj noći, krštena je njegova starija sestra Antonija. Uz Josipa, kao najmlađeg člana obitelji, Špoljarići su roditelji Jakova (12) koji je na obredima ministrirao, zatim Andrije (11), Lovre (8) te Antonije (6).

Josipa je krstio župnik Josip Vidović, a kumovi na krštenju bili su bračni par Budimir Žugec i Andreja rođ. Plantak iz župe svetog Antuna Padovanskoga iz Novog Marofa koji su roditelji troje djece: kćeri Martine (13) te sinova Petra (8) i Pavela (6).

Varaždinski biskup Josip Mrzljak u povodu krštenja petog djeteta poslao je čestitku roditeljima u kojoj je napisao: „Primio sam vijest od vašega župnika Josipa Vidovića da vas je Gospodin blagoslovio darom petog djeteta – maloga Josipa. Pridružujem se vašoj radosti i iskreno vam čestitam! Neka dobri Bog čuva vas i vašu obitelj da ona živi u ozračju ljubavi i mira, poštivanja i nesebičnog darivanja. Vaš će Josip u uskrsnoj noći po krštenju postati članom velike Božje obitelji – Crkve.

On će se krstiti zahvaljujući vašoj vjeri. Kao što ćete ga učiti hodanju, govorenju i lijepom ponašanju, ne zaboravite ga odgajati u vjeri – voditi na misu, učiti moliti i moliti s njime, govoriti mu o Bogu, Kristu i Crkvi. Budite mu primjer u svemu, a tako i u vjeri. Neka Gospodin blagoslovi vas i vašu djecu: Jakova, Andriju, Lovru, Antoniju i najmlađeg Josipa“.

ika.hr

Facebook Comments