Godišnju nagradu za socijalni rad “Jakov Kudrić” u utorak su u povodu Svjetskog dana socijalnog rada na svečanosti u palači Dverce dobili su pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna i Centar za mlade Zaprešić.

Hrvatska udruga socijalnih radnika ove godine prvi puta dodjeljuje nagrade istaknutim stručnjacima, ustanovama socijalne skrbi i organizacijama civilnog društva koji su svojim profesionalnim djelovanjem pridonijeli razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada, rekla je predsjednica udruge Štefica Karačić.

“Ako itko u ovoj zemlji spaja rad i solidarnost na jedan pravi način, ljudski, topli – to ste vi”, poručio je na svečanosti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. “Želim vam puno uspjeha i da svi budemo još bolji ljudi, da još više radimo i solidaliziramo se s onima kojima je pomoć potrebna”, poručio je Bandić.

Višnja Fortuna nagradu je dobila za osobiti doprinos razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada. Istaknula je kako je ta nagrada kruna njezine karijere jer biti socijalni radnik znači “voljeti svoj posao, voljeti ljude i raditi ga 24 sata”.

Voditeljica Centra za mladež Zaprešić Klaudia Devčić Majerić istaknula je kako je Centar nevladina, neprofitna udruga osnovana 1998. godine sa ciljem organiziranja različitih aktivnosti za zdrav i kreativan život djece i mladeži u Zaprešiću.

Trenutne aktivnosti Centra uglavnom su usmjerene na sprječavanje neprihvatljivog ponašanja putem preventivnih programa i projekata, te na razvoj volonterstva u zajednici.

Svjetski dan socijalnog rada ove se godine obilježava pod geslom “Promicanje dostojanstva i vrijednosti ljudi”.

hina

fah