KRIŽEVČANIN ZLATKO KRŠUL IZRADIO SPOMEN PLOČU ZA POČASNOG GRAĐANINA VALENTINA PUŽEVSKOG

15. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam KRIŽEVČANIN ZLATKO KRŠUL IZRADIO SPOMEN PLOČU ZA POČASNOG GRAĐANINA VALENTINA PUŽEVSKOG


Križevački umirovljenik, inženjer strojarstva i umjetnik Zlatko Kršul izradio je spomen ploču prof.dr. Valentinu Puževskom, počasnom građaninu Križevaca i nekadašnjem gradonačelniku i saborskom zastupniku.

Kršul je bakrenu ploču izradio, napominje na svom facebook profilu, na zamolbu istinskih prijatelja uvaženog sugrađanina Valentina Puževskog, izradio sam spomen ploču, koja će biti postavljena na njegovoj rodnoj kući u Malom Potočecu.

„Ovo objavljujem iz razloga, što hoću podsjetiti mnoge ljude iz Križevaca, kojima je pomogao u životu da završe škole, za koje uopće nisu bili sposobni i dao im zanimanje za svoje živote. Ovo je samo mali doprinos od zaborava na tog čovjeka, bivšeg gradonačelnika Križevaca, za one koji mu moraju biti zahvalni, za sve što je učinio za mnoge.”- naglasio je Kršul.

Puževski je poznati hrvatski pedagog, domoljub i veliki štovatelj trećeg hrvatskog sveca i nebeskog zaštitnika Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, svetog Marka Križevčanina. Za svoj pedagoški rad svojedobno je primio i prestižnu nagradu za životno djelo “Ivan Filipović.”. U devedesetoj je godini života i na brizi je u jednom zagrebačkom domu za starije osobe.

Facebook Comments