U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Društva paških čipkarica Frane Budak od 20. do 23. lipnja održan je 13. međunarodni festival čipke u gradu Pagu. U prizemlju Kneževog dvora svoje radove izložile su zemlje sudionice Španjolska, Poljska, Mađarska, Slovenija i Crna Gora te domaćini, uz pet predstavnica čipkarskih središta iz Hrvatske (Lepoglava, Split, Ozalj, Sikirevci i Križevci).

Čunčanu čipku i Križevce predstavila je Kristina Kovačić, Križevčanka koja se bavi dizajnom i izradom nakita od metala kojeg vješto spaja s čunčanom čipkom, koju također sama izrađuje.

Brojne čipkarske radove iz cijele Hrvatske, ali i iz Bugarske, Slovenije i Češke moglo se vidjeti tijekom svibnja i dijela lipnja u Zavičajnom muzeju Ozalj na Devetoj međunarodnoj izložbi čipke. Održano je druženje čipkara uz svečano zatvaranje 8. i 9. lipnja.

Krajem lipnja čunčana čipka iz Križevaca je otputovala u Železnike u Sloveniju, na 62. međunarodnu izložbu čipke koja je održana od 27. do 30. lipnja. Na izložbi su sudjelovale čipke iz Železnika, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske (Lepoglava, Split, Krašić, Sikirevci i Križevci).

Čunčanu čipku i Križevce u Ozlju i Železnikima predstavila je Emina Baričević.

Čunčana čipka danas je prisutna na brojnim međunarodnim izložbama čipke u Hrvatskoj i šire zahvaljujući dugogodišnjem entuzijazmu, radu i kreativnosti marljivih čipkarica iz Križevaca. U pripremi su i brojna nova gostovanja.

Ozalj Železniki1 Železniki 4 Železniki2 Železniki3Pag1 Pag2 Pag4 Pag5Pag3