Koprivnički Smutek u petak su posjetili studenti visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays iz Zagreba. Smutek – domaći kutek predstavljen je kao primjer dobre prakse u okviru predmeta destinacijski menadžment na čiju će temu raditi i završne radove.
Studentima je dobrodošlicu poželjela i dogradonačelnica grada Koprivnice, Ksenija Ostriž. Smutek je pozicioniran kao domaći kutek s ponudom domaćih proizvoda, najvećim dijelom s koprivničke tržnice.
Otvoreno je mjesto za sve građane koji mogu uživati u raznim svježim delicijama te odgovara potrebama novih generacija za drugačijim načinom pripreme hrane. Ovo je zapravo nastavak kampanje poticanja građana da kupuju i konzumiraju domaće svježe proizvode koje na koprivničkom placu mogu kupiti netom nakon berbe.
Kupnjom od lokalnih proizvođača mogu biti sigurni da u gradu nema svježijih i kvalitetnijih proizvoda od onih na koprivničkom placu, a tom idejom vodili su se u Komunalcu kada su kretali u projekt Smuteka, rekla je dogradonačelnica Ksenija Ostriž.
Na terasi Smuteka studente je dočekao snack pun vitamina i hranjivih sastojaka. Kulinarski tim Smuteka pripremio je raznovrsne domaće specijalitete među kojima je bilo više vrsta mesnih sendviča, vege sendviči smoothie od koprive te neizostavna zlevanka s koprivom s kojom su bili svi oduševljeni.
Studentima se svidio cijeli koncept Smuteka te su pohvalili povezanost s lokalnim proizvođačima i prodavačima na tržnici koja im se također svidjela, budući da je u središtu grada, povezana s glavnim gradskim trgom te puna svježeg voća i povrća.