Koprivnica: Mališani sakupili 51 kilogram plastičnih čepova, akcija se nastavlja i dalje

25. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koprivnica: Mališani sakupili 51 kilogram plastičnih čepova, akcija se nastavlja i dalje


Koprivnički Komunalac je u srijedu posjetila skupina mališana sa svojim voditeljima iz KUD-a Delovi. Mališani su marljivo sakupljali otpadne čepove od početka ove godine za projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, koji Komunalac provodi zajedno s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca (UOLL).

 

Ukupno je predan 51 kilogram otpadnih čepova koji će se predat UOLL-u i na taj način biti velika pomoć pri kupnji lijekova neophodnih za liječenje oboljelih.

 

Uz pratnju djelatnika komunalnog sektora objašnjen im je i prikazan cijeli postupak razvrstavanja korisnog otpada na Reciklažnom dvorištu. Posjetitelji su mogli vidjeti način odvajanja i prešanja otpada, vrste otpada koje se tamo odlažu te se uvjeriti kako je potrebno odvajati otpad u vlastitoj kući jer sav otpad nije smeće i može biti itekako koristan.

 

Učenicima su upoznati i s  procesom recikliranja korisnog otpada od početka do kraja i istaknuta važnost pojedinca u odgovornom odlaganju otpada u posebne spremnike na Zelenim otocima u gradu i okolici. Mališanima su uručeni prigodni eko paketi, a mališane je najviše razveselila majica „Sreća bez smeća“.

 

 

Ovo je bio još jedan u nizu posjeta na kojem se educira građanstvo, bez obzira na dob, u svrhu podizanja ekološke svijesti i učenja najmlađih odgovornom ponašanju prema okolišu.

prigorski.hr

Facebook Comments