Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak u suradnji s Agencijom za elektroničke medije organizira konferenciju o ženama u medijskom prostoru koja će se održati u Zagrebu u subotu s početkom u 10 sati.

Na konferenciji će sudjelovati ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, a videoporukom prisutnima će se obratiti predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica.

Rezultate najnovijeg istraživanja Agencije za elektroničke medije o zastupljenosti žena i muškaraca u informativnim programima triju nacionalnih televizija predstavit će član Vijeća za elektroničke medije Vanja Gavran, nakon čega će u panel-raspravi o ženama u medijskom prostoru govoriti urednica Odjela Informativni medijski servis HTV-a Katarina Periša Čakarun, direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, glavna urednica Informativnog programa RTL-a Željka Marijanović, članica Vijeća za elektroničke medije Anita Malenica te pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

Konferencija o budućnosti Europe službeno je pokrenuta 9. svibnja 2021. u Strasbourgu. Zastupnica Sunčana Glavak izabrana je za članicu izaslanstva Europskog parlamenta na plenarnoj skupštini Konferencije o budućnosti Europe, ujedno je članica radne skupine za migracije te radne skupine Kluba zastupnika EPP-a o budućnosti Europe.

Održavanjem konferencije u Zagrebu želi se doprinijeti promjenama u političkim i društvenim procesima te iznesena stajališta, ideje i prijedloge implementirati u europske politike. Zaključci konferencije bit će uneseni na višejezičnu digitalnu platformu Europske komisije futureu.europa.eu kao izravan doprinos raspravama u okviru Konferencije o budućnosti Europe.

Konferencija o budućnosti Europe, s fokusom na položaju žena u medijskom prostoru, bit će održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi u Republici Hrvatskoj, uz pridržavanje svih preporuka Nacionalnog stožera.