aquatica

Karlovačka Aquatika u nedjelju slavi svoj prvi rođendan

Slatkovodni akvarij Aquatika u godinu dana od otvorenja postao je prepoznatljiva turistička atrakcija grada Karlovca i Karlovačke županije. Zbog jedinstvenog koncepta akvarija, bogatog podvodnog riječnog svijeta i raznolikih edukativnih i zabavnih sadržaja Aquatiku je do sada posjetilo više od 100.000 ljudi svih uzrasta.

O uspješnosti projekta u prvih 365 dana svjedoče i stručne nagrade i priznanja, među kojima je i nominacija za ovogodišnju hrvatsku turističku nagradu u kategoriji „Održivi turizam“. Za nedjelju 22. listopada, kada Aquatika i službeno slavi prvu godinu postojanja, najavljuju cjelodnevni rođendanski program, koncert grupe Detour te besplatan razgled akvarija tijekom cijeloga dana.
„Ideja o osnutku prvog slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj bila je ponuditi turistički sadržaj koji će biti zabavan i edukativan za sve posjetitelje. Željene ciljeve smo u potpunosti ostvarili, ponajviše u kontekstu povezanosti s lokalnom zajednicom, koja iz dana u dan prepoznaje i podržava naš rad.“, istaknula je na konferenciji za medije ravnateljica Javne ustanove Aquatika Margarita Maruškić Kulaš i pozvala sve zainteresirane na rođendansko druženje u nedjelju u Aquatiku.

Program proslave prvog rođendana Aquatike započinje radionicom za djecu u 10 sati, nakon čega su predviđeni rođendanska torta i koncert Detoura.

Nedjeljno druženje u Aquatici bit će dodatno uljepšano prezentacijom hranidbe riba te čišćenja velikog akvarija uz pomoć ronioca, a nastavit će se animacijom za djecu u igraonici Aquatike. Karlovački gradonačelnik Damir Mandić na konferenciji je Aquatiku istaknuo kao jedinstven spoj bogate prirodne i kulturne baštine. „Razvojem i uspjehom koji bilježi Aquatika, ujedno se razvija i sam Karlovac. Stoga nam je svima u cilju podržati ovakve i slične projekte kako bi Karlovac i Karlovačka županija prerasli u pravu turističku destinaciju.“, rekao je Damir Mandić.

Projekt slatkovodnog akvarija Aquatike realiziran je u suradnji Grada Karlovca i Razvojne agencije Karlovačke županije. Da je riječ o iznimno važno i značajnom projektu za Karlovac i Karlovačku županiju, svjedoči i činjenica da ga je prepoznala Europska unija podržavši njegovo sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. EU je za realizaciju projekta osigurala iznos od 36.222.282,45 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta bila 36.691.939,25 kuna.

prigorski.hr

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

udruga bolje sutra

Udruga “Bolje sutra” dobila prostor na korištenje

U prostoru koprivničkog Kampusa održana je konferencija za medije u organizaciji Udruge za osobe s …

vrijeme

Pretežno sunčano, razmjerno vjetrovito i svježije

Pretežno sunčano, razmjerno vjetrovito i svježije. U unutrašnjosti će puhati povremeno umjeren sjeveroistočnjak, u istočnoj …