Hrvatski karataš Ivan Kvesić osvojio je brončano odličje u poluteškoj kategoriji (-84 kg) na turniru Svjetske lige u Egiptu, a u završnom dvoboju pobijedio je Alžirca Falleha Midouannea 4-2.

U kvalifikacijskoj skupini Ivan je bio bolji od Crnogorca Nikole Malovića 4-0, Japanca Rikite Shimade 3-0, a zbog ozljede dvoboj mu je predao Španjolac Victor Luque Perez.

U četvrtfinalnom nastavku uspjeh i protiv Ukrajinca Valerija Chobotara 1-0, ali i polufinalni poraz od jordanskog predstavnika Mohammada Aljafarija 5-0, čime je Kvesić, svjetski prvak iz Madrida prije šest godina, u Kairu izborio susret za brončano odličje.

Ema Sgardelli (-50 kg) bila je vrlo blizu brončanog odličja. Do četvrtfinala stigla je s tri uzastopne pobjede u skupini.Ema je svladala Njemicu Seden Bugur 3-0, Čileanku Fernandu Vegu Rojas 4-0, a na “senshu” ili pravilo prvog osvojenog boda bila je uspješnija i od Španjolske Mireie Olivenze Vizuente (3-3).Sgardelli je u četvrtfinalu nadvisila Portugalku Catarinu Rodrigues 6-2, ali je bez odličja ostala zbog poraza u završnim
dvobojima – u polufinalu od Kazahstanke Moldir Zhangbyrbay 2-1, pa za broncu od Alžirke Cylie Ouikene 3-0.

Sadea Bećirović (-68 kg) izborila je četvrtfinale prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini pobjedama nad Austrijankom Marinom Vuković 3-2, Armenkom Anitom Makyan 3-0 i Egipćankom Olmom Elmedany 3.2. U borbi za ulazak među četiri najbolje zaustavila ju je Talijanka Silvia Semeraro 3-1.

Jelena Pehar (-50 kg), Lea Vukoja (-68 kg), Enes Garibović (-84 kg) i Anđelo Kvesić (+84 kg) osvojili su drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini, a treće mjesto u svojoj skupini zauzeli su Mia Čačko (-61 kg) Lucija Lesjak (+68 kg).

Na turniru Svjetske lige u Kairu sudjelovalo je 377 natjecatelja iz 59 zemalja, a bilo je to ujedno i posljednje uoči EP-a, koje će se od 8-12. svibnja održati u Zadru.